Collectie: Bodegas Vilano
Zodra de druif klaar is om te worden geoogst en het weer het toelaat, klinkt overal in Pedrosa de Duero een stem: “de wijnmakerij is al open”, en zo begint de “goddelijke waanzin” van het oogstseizoen. De selectie van de trossen gebeurt met de hand in de wijngaard, op basis van ervaring. Onze wijnbouwers vertegenwoordigen momenteel de derde en vierde generatie en de druiven worden nog steeds met de hand geplukt, net als vroeger.
In de wijnmakerij wordt het fruit gescheiden van de stengel, waardoor de overdracht van een kruidachtige smaak wordt vermeden. In de roestvrijstalen tanks begint het natuurlijke proces van alcoholische gisting, dat doorgaans twee weken duurt. Gedurende deze periode zal de temperatuur streng gecontroleerd worden en zal de most voortdurend in contact zijn met de schillen van de druiven, om kleur, structuur en al het aromatische potentieel van het fruit van de rode wijnen te extraheren. Zodra de alcoholische gisting voorbij is, worden de schillen verwijderd en wordt de wijn overgebracht naar andere tanks waar de malolactische gisting gedurende de winter zal plaatsvinden.
Na een voorafgaande proeverij in de tanks en evaluatie van de rijpingskwaliteiten zullen de wijnen bestemd zijn om Crianzas, Reservas of Signature-wijnen te worden. Het is tijd om de vaten van Frans, Amerikaans en Centraal- en Oost-Europees eikenhout te selecteren, die aan elke wijn het meest geschikte rijpingsproces zullen geven. Dit alles moet op een rustige en vredige plek gebeuren, zonder licht en bij een constante temperatuur.
In de wijnmakerij wordt het fruit gescheiden van de stengel, waardoor de overdracht van een kruidachtige smaak wordt vermeden. In de roestvrijstalen tanks begint het natuurlijke proces van alcoholische gisting, dat doorgaans twee weken duurt. Gedurende deze periode zal de temperatuur streng gecontroleerd worden en zal de most voortdurend in contact zijn met de schillen van de druiven, om kleur, structuur en al het aromatische potentieel van het fruit van de rode wijnen te extraheren. Zodra de alcoholische gisting voorbij is, worden de schillen verwijderd en wordt de wijn overgebracht naar andere tanks waar de malolactische gisting gedurende de winter zal plaatsvinden.
Na een voorafgaande proeverij in de tanks en evaluatie van de rijpingskwaliteiten zullen de wijnen bestemd zijn om Crianzas, Reservas of Signature-wijnen te worden. Het is tijd om de vaten van Frans, Amerikaans en Centraal- en Oost-Europees eikenhout te selecteren, die aan elke wijn het meest geschikte rijpingsproces zullen geven. Dit alles moet op een rustige en vredige plek gebeuren, zonder licht en bij een constante temperatuur.
Er zijn geen producten in deze collectie